Що обрати: комод чи тумбу?


Комоди і тумби активно використовуються в інтер'єрах. Вони багато в чому схожі, але точно так само багато в чому відрізняються. Якщо ви до цих пір плутаєте, що є що, і не можете визначитися, що саме вам потрібно – ми готові допомогти!

І тумби, і комоди дуже універсальні. Найчастіше їх купують, коли шафи недостатньо. Вони досить компактні і акуратні, не виглядають громіздко і не обтяжують інтер'єр. При цьому вони місткі, і туди можна скласти багато різних дрібниць. Це зручне рішення і для класичних, і для сучасних інтер'єрів.

Чим відрізняються тумби і комоди?

В першу чергу тумба з комодом відрізняються розмірами. Зазвичай тумби компактніші, а висота у них більша за ширину. А от комоди бувають великими, не надто високими і витягнутими. Якщо у вас мало місця – вибирайте тумбу. Якщо вистачає площі для чогось соліднішого – комод. Хоча, звичайно ж, це не обов'язково.

По-друге, комоди і тумби істотно відрізняються наповненням. У комодах переважно широкі висувні ящики. Вони підходять для зберігання одягу, білизни та постелі. Це може бути три-чотири довгих ящики або кілька довгих і кілька коротких. В основному, комоди ширші за тумби. Тож якщо вам потрібно зберігати саме речі, а не дрібниці – зверніть увагу на них.

Класична тумба складається з одного ящика і однієї секції за дверцятами під ним. У ній зручно зберігати книги, косметику, зарядні пристрої, ліки і подібні дрібниці. У спальнях часто ставлять тумби. А, наприклад, тумби для передпокою зазвичай оснащені нішею для взуття. Також є тумби для вітальні, офісу і для інших завдань. Низькі моделі гарні замість підставок під вази, світильники або декор.

На що ще звернути увагу при виборі?

Цікавий варіант – тумби та комоди з замками. Це може бути доречно, якщо вам потрібно зберігати коштовності або цінні папери. Ящики легко доповнити вкладишами-органайзерами під аксесуари, канцтовари, дроти чи інші дрібниці. Є навіть багатоярусні органайзери. До речі, ящики з замками хороший вибір ще в тих випадках, коли потрібно сховати вміст від маленької дитини.

При виборі обов'язково враховуйте розміри вашого приміщення, наявність вільного місця і габарити меблів. Звертайте увагу на матеріал і якість фурнітури. Для підтримки порядку краще підходять тумби і комоди закритого типу – без відкритих полиць і секцій.

І комоди, і тумби можуть бути різної форми і конфігурації. Класика – це прямокутні або квадратні моделі. Вони ж – найпопулярніші. Також гарні кутові моделі, які особливо доречні в маленьких кімнатах. Вони дозволяють вигідно використовувати той простір, який зазвичай простоює без діла. Кутові меблі можуть бути Г-подібними, трикутними, трапецієподібними, п'ятикутними або радіусними. Дизайнерські можуть бути взагалі будь-яких форм і розмірів: з різною кількістю кутів, плавними виступами чи іншими цікавими рішеннями. Але зазвичай це доречно тільки в просторих приміщеннях з таким же дизайнерським інтер'єром.

Незалежно від того виберете ви тумбу або комод, важливо, щоб меблі в кімнаті гармоніювали між собою. З натуральним деревом це досить просто. А ще простіше – з нашим каталогом в інтернет-магазині «Скіф».

Напишіть, що ви шукаєте і натисніть Enter