Правила вибору меблів для квартири


Щоб меблі тішили роками, були зручними, практичними і вписувалася в інтер'єр, до їх вибору треба підходити відповідально. Особливо складно обставляти порожню кімнату або квартиру, коли ще не зрозуміло, що вам потрібно насправді. Ми в інтернет-магазині «Скіф» вивчили рекомендації дизайнерів інтер'єру, і готові поділитися з вами головними правилами і порадами щодо вибору!

- Створіть план. Обов'язково намалюйте план квартири і поекспериментуйте з розстановкою меблів. Це зручно робити в програмі для візуалізації або просто на аркуші паперу. До речі, працюючи з папером, меблі можна вирізати окремо і просто розкладати їх по схемі, щоб не перемальовувати кожен раз. Головне – точно дотримати пропорції з урахуванням розмірів і масштабу.

Визначте бюджет. Меблі – значна частина витрат при облаштуванні квартири. Рекомендуємо відразу визначити вилку від мінімального до максимального бюджету. Не варто економити на меблях, тому що дешеві гарнітури, шафи і дивани швидко зношуються, і в кращому випадку через рік-другий їх доведеться оновлювати. Економія сумнівна!

Визначтеся з матеріалами. Якщо ви віддаєте перевагу меблям на століття, зверніть увагу на дерево, метал і подібні матеріали. А ось якщо ви точно впевнені, що будете регулярно робити косметичний ремонт і перестановки, то якісний МДФ теж підійде. До того ж, він легший.

Продумайте необхідний мінімум. Краще купити менше меблів, ніж більше. Починайте з основної бази – ліжко, диван, шафа. А тумбочки, комоди і стелажі вже можна буде підібрати пізніше. Звичайно, в непотрібні меблі завжди знайдеться що покласти. Але навіщо захаращувати простір? Тим більше, в трендах лаконічність і мінімалізм.

Наповнення та механізми. Особливу увагу приділіть наповненню меблів. Це стосується вмісту шафи, конфігурації і кількості ящиків, та багато іншого. Сучасні системи дозволяють використовувати простір раціонально. Якщо вам потрібно більше місць для зберігання – зверніть увагу на ящики в подіумі ліжка, в диванах, пуфах і подібних конструкціях. Те ж саме стосується механізмів. Зараз є дуже багато мультифункціональних трансформерів, які особливо актуальні в маленьких квартирах.

Стиль. Обов'язково потрібно визначитися зі стилем інтер'єру і дотримуватися його при покупці меблів. Якщо предмети не будуть поєднуватися між собою, неважливо, наскільки вони гарні і якісні – все одно буде постійне відчуття дисбалансу. Це стосується матеріалів, колірної гами і конфігурації в цілому. При виборі стилю рекомендуємо орієнтуватися в першу чергу на свої особисті вподобання, тому що мода може радикально змінюватися від сезону до сезону.

Створіть унікальну композицію. Зовсім не обов'язково розставляти меблі уздовж стін по периметру. Сплануйте таку розстановку, яка буде зручна саме вам. Обраний центр композиції не обов'язково повинен збігатися з центром кімнати. Особливо, якщо площа дозволяє поекспериментувати із зонуванням.

Залишайте проходи. Між меблями завжди повинні бути досить просторі проходи, щоб нікому не доводилося спотикатися, битися об кути і протискуватися в щілини. Особливо враховуйте це при розстановці меблів з розпашними дверцятами і висувними ящиками.

Напишіть, що ви шукаєте і натисніть Enter