Найдорожчі меблі з дерева у світі


Якщо ми говоримо про найдорожчі дерев'яні меблі в світі, то в основному це унікальний антикваріат. Сьогодні ми хочемо розповісти про декілька найцікавіших зразків!

  1. Кабінетне бюро «Бадмінтон». Це розкішний витвір мистецтва декількох майстрів герцога Тосканського. Його створили у Флоренції в вісімнадцятому столітті з чорного дерева з бронзовими вставками. Бюро прикрашено унікальними фігурами ручної роботи і гербом роду Бофор. Його ціна на аукціоні – 36,8 мільйонів доларів.

  2. Крісло з драконами Ейлін Грей. Унікальне дизайнерське творіння продали в Парижі за фантастичні 28 мільйонів. До цього крісло довгі роки належало Ів Сен-Лорану.

  3. Обідній стіл Джона Годдара. Він датується 60-ми роками вісімнадцятого століття і був створений майстром в подарунок доньці. На це вказує пам'ятний напис і гравірування. Багато майстрів намагалися повторити тонку роботу, але до сих пір це нікому не вдалося. Ціна – 12,1 мільйонів доларів.

  4. Трон імператора Цяньлун. Це ще один витвір мистецтва вісімнадцятого століття, яке вже більше ста років перебуває в приватній колекції. Він чудово зберігся і в 2009 році оцінювався в 11,07 мільйонів доларів.

  5. Шафа-кабінет Домініко Куччі. Найтонша робота виконана з червоного дерева і датується кінцем сімнадцятого століття. Домініко Куччі був улюбленим майстром Людовика XIV і створював розкішні архітектурні меблі за його замовленням. Саме цей кабінет оцінили в 7,33 мільйонів.

Найцінніші сорти деревини

Якщо мова не йде про антикваріат та унікальні дизайнерські рішення, то вартість дерев'яних меблів визначається цінністю породи деревини.

  • Умніні – це африканський сорт, який називають рожевою слоновою кісткою. У них схожі і фактура, і міцність. Колись атрибути з цієї деревини могли носити тільки вожді племен. В основному, з умніні роблять дрібні аксесуари, на кшталт рукояток для ножів. Вартість – близько 7-8 тисяч доларів за так званий дошковий фут.

  • Цікава особливість амаранту – його здатність набувати пурпурного кольору. Тому його використовують для виготовлення розкішних декоративних предметів. Вартість – від 12 тисяч.

  • Гренада використовується переважно для музичних інструментів та інкрустації. Це дерево знаходиться на межі зникнення. Вартість – від 10 тисяч.

  • Бокота зростає тільки в Карибському басейні. У неї унікальна текстура, тому що по світлій деревині тягнуться темні прожилки. Ціна теж унікальна – близько 33 тисяч доларів.

  • Ебенове дерево цінується за фантастичну щільність і унікальний чорний колір серцевини. А ще це рідкісна деревина, яка тоне. Ціна – від 10 тисяч.

  • Бакаут – один з найміцніших і найважчих сортів дерева в світі. Вартість – від 5 тисяч доларів.

  • Бубінга відрізняється привабливою фактурою. Це африканська рожеве дерево, яке використовують для всього: від виготовлення меблів до оформлення салонів дорогих автомобілів. Ціна – від 19 тисяч.

У нашому інтернет-магазині «Скіф» ви не знайдете меблів за десятки тисяч доларів. Але ви знайдете зручні, практичні і недорогі меблі з дерева!

Напишіть, що ви шукаєте і натисніть Enter