Міфи про дивани


Дивно, як іноді найбільш знайомі і звичні речі виявляються оточені міфами і стереотипами. Наприклад, дивани. Ми в інтернет-магазині «Скіф» вирішили розібрати найпопулярніші помилки. Сподіваємося, коли ви будете вибирати диван наступного разу – вам стане набагато простіше!

1. Шкіряні дивани – надійні і довговічні

Міф прийшов до нас з тих часів, коли шкіряні дивани були показником статусу. Та й справді, вони виглядають дуже добротно. Але в реальному житті дійсно презентабельною з роками залишається тільки дуже якісна і дорога шкіра, а таких диванів меншість. Крім того, вона вимагає дбайливого ставлення і догляду. Насправді сучасна екошкіра і її аналоги переважно куди практичніші і різноманітніші.

2. За якісною оббивкою не потрібно доглядати

Це утопія. Будь-яка тканина і просочення поступово зношуються і протираються, особливо якщо диваном користуються щодня. Не існує вічного текстилю. А якщо в будинку є маленькі діти або домашні тварини – то й тим більше. Крім того, навіть найдорожчу оббивку потрібно берегти і періодично чистити. Але диванна оббивка дійсно міцніша і щільніша за звичайні тканини, особливо з обробкою від бруду, вологи і жиру.

3. Кутовий диван займає більше місця, ніж звичайний

Це дуже дискусійний момент, тому що в першу чергу потрібно враховувати, як і коли буде використовуватися диван. Так, в складеному вигляді прямий трохи менший. Але якщо його потрібно розкладати – ця перевага зводиться практично до нуля. Крім того, кутові дивани дозволяють використовувати, власне, кут. А це зазвичай те місце в кімнаті, яке простоює без діла. Нарешті, він ширший. Тож все добре для своїх завдань.

4. Пружини надійніші за поролон

Цей міф родом з минулого, коли ще не було хороших наповнювачів. І так, тоді пружини були дійсно набагато довговічніші. Але сучасні матеріали цілком справляються із завданнями. Крім того, навіть поролон можна замінити. А от пружини так чи інакше іржавіють і риплять згодом. Теоретично, їх теж можна відремонтувати. Але практично – це довго, складно і невигідно.

5. Ортопедичних диванів не існує

Вважається, що розкладний диван ніколи не стане альтернативою ліжку з хорошим ортопедичним матрацом. І дійсно, багато моделей на це і не розраховані. Вони розраховані максимум на тимчасове гостьове спальне місце. Але вже давно є моделі, які розкладаються в повноцінний суцільний матрац на ламелях. Така конструкція нітрохи не гірше підтримує хребет.

6. Оббивка «антикіготь» допоможе від зачіпок

Це міф, популярний серед любителів котів, які хочуть продовжити життя м'яких меблів. Так, оббивка такої категорії дійсно існує. Але це скоріше маркетингова хитрість, ніж реальне функціональне рішення. З тим же успіхом можна використовувати звичайну гладку і м'яку оббивку, за яку незручно буде чіплятися кігтями. До речі, з маркуванням «антикіготь» найчастіше пропонують флок та інші тканини з максимально щільним плетінням.

 

Напишіть, що ви шукаєте і натисніть Enter