Як обрати дитячий матрац – рекомендації


оява дитини – найважливіший етап в житті будь-якої сім'ї. Звичайно ж, хочеться дати дорогоцінному чаду все найкраще. Перед батьками постає багато нових питань і дилем. У тому числі і побутових. Наприклад, як вибрати дитячий матрац. Спеціально для вас ми в інтернет-магазині «Скіф» зібрали кращі рекомендації.

-Найскладніше вибирати матрац для новонародженого. Малюк проводить в ліжечку більшу частину часу, а його спина ще абсолютно не зміцніла. Важливо подбати про якісну підтримку хребта, щоб в майбутньому з ним не виникало проблем.

-Насамперед визначтеся з розмірами, з урахуванням розмірів ліжка. Навіть кілька зайвих сантиметрів призводять до того, що матрац йде хвилями і деформується. А значить весь ортопедичний ефект зводиться до нуля. А якщо ж він буде менше, то з усіх боків залишаються щілини, що теж не дуже зручно. Наприклад, стандартні розміри дитячих ліжечок – 60x120 см і 70x140 см, але зустрічаються і варіанти. А для дітей від 4 років найпопулярніші розміри – 80x190 см і 90x190 см.

-Якщо дорослі вибирають жорсткість матраца з урахуванням своїх вподобань і уявлень про комфорт, то для дітей все більш суворо. До 4 років потрібна помірно жорстка поверхня, тому що в цей час ще формується вигин хребта. Занадто м'який матрац заважає, а зовсім маленькі діти можуть навіть відчувати труднощі з диханням, якщо перекинуться на живіт. А надто жорсткий матрац не дає розслабитися і повноцінно спати. Хорошим варіантом буде, наприклад, кокосове волокно з м'яким латексним прошарком.

-Для дітей від 3 років підходять еластичні і пружні матраци середньої жорсткості. Вони можуть бути безпружинні або з незалежними блоками. З 4 років можна вибирати більш жорсткі моделі. У багатьох виробників є спеціальні серії для дітей з урахуванням анатомічних особливостей.

-Ключовим критерієм вибору дитячого матраца залишається якість матеріалу. Тут неприпустимі навіть найменші компроміси. Краще відразу відмовитися від вати або поролону, тому що вони поглинають і утримують вологу. А це вірний шлях до розвитку бактерій і патогенних мікроорганізмів. Крім того, ці матеріали недостатньо пружні. А ще вата збивається, і матрац стає нерівномірним і горбистим.

-Зверніть увагу на матраци з так званої піни. Це гіпоалергенний пінополіуретан, виготовлений за найсучаснішими технологіями. Він офіційно дозволений для використання в дитячих матрацах.

-Прекрасний вибір для дитячих матраців – натуральна бавовна, кокосове волокно і натуральний латекс. А ще войлок, льон і шерсть. Всі ці матеріали гіпоалергенні, відмінно пропускають повітря, не затримують вологу і повністю екологічні. Дітя від 4 років, можна вибирати двосезонні матраци. Наприклад, коли літня сторона прошита бавовною, а зимова – шерстю.

-Чохол не повинен електризуватися і притягати пил. Звісно, це теж повинен бути гіпоалергенний безпечний матеріал. В ідеалі – натуральний або з великим відсотком вмісту бавовни. Зверніть увагу на знімні чохли, за якими легко доглядати. І найкраще, щоб вони були непромокальними.

Напишіть, що ви шукаєте і натисніть Enter