Як боротися з пилом – практичні поради


Пил – найлютіший ворог в будь-якому будинку. Статистично це найпоширеніша причина незрозумілих алергій, проблем з диханням, кашлю і закладеного носа. Пил накопичується всюди, і уникнути цього неможливо. Тому ми хочемо розповісти, як з ним боротися на практиці!

- Мінімалізм – ваш головний друг в боротьбі з покладами пилу. Чим менше по всій квартирі розставлено декоративних і інших дрібниць – тим краще. Рекомендуємо зберігати речі в закритих шафах, а не на відкритих стелажах.

Рівні поверхні набагато простіше прибирати, і пил не забивається в структуру матеріалу. Всім любителям фактурних поверхонь потрібно обов'язково враховувати, що їх доведеться постійно вичищати щітками, пилососом та іншими інструментами.

Щоб пил не встигав накопичуватися, робіть прибирання регулярно. Це тільки здається складним і виснажливим. В реальності набагато швидше через день протерти все ганчіркою за кілька хвилин, ніж раз на тиждень ретельно вичищати кожну щілину і куток.

Якщо ви категорично налаштовані повністю позбутися від пилу, на жаль, доведеться позбутися від усіх пилозбірників. Це старі м'які іграшки, сувенірні статуетки, непотрібний текстиль та інші дрібниці. Але такий варіант підійде не всім, адже саме деталі створюють в будинку затишок і надають інтер'єру індивідуальність.

Якщо ви не можете або не хочете позбавлятися від текстилю, ретельно вибирайте тканини. За пухнастими і фактурними матеріалами складніше доглядати. Килими в будь-якому випадку будуть збирати пил і шерсть. М'які меблі потрібно регулярно пилососити.

Користуйтеся захисними просоченнями і спреями. Наприклад, є спеціальні засоби для обробки м'яких меблів, щоб вони менше бруднилися і пил не проникав в структуру тканини. А якщо якась поверхня сильно електризується і притягує все навколо, спробуйте антистатик.

Недостатньо регулярно прати наволочки. Самі подушки теж потрібно періодично вибивати, пилососити, провітрювати або здавати в хімчистку. Особливо це стосується декоративних подушок, які іноді дуже хочеться розкласти і забути. До речі, з матрацом ситуація приблизно така сама. Тут вам допоможе наповнювач, який не накопичує пил. Наприклад, поліестер або латекс.

Змінні чохли прийдуть на допомогу, якщо у вас багато м'яких меблів. Сучасні моделі виглядають стильно і акуратно, та не мають нічого спільного зі старими бабусиними покривалами і пледами. До речі, змінний комплект таких чохлів – відмінна можливість швидко і дешево перетворити інтер'єр в кімнаті. Або, наприклад, прикрасити її до свята.

Завжди відразу закривайте всі дверцята і ящики. Комоди, тумби і шафи повинні бути закриті, тому що потім вичищати пил з важкодоступних місць буде ще складніше. І не забувайте періодично протирати меблі не тільки зовні, але і всередині.

Стежте за вологістю повітря. Чим воно сухіше – тим більше пилу і дрібного сміття літає навколо. При достатній вологості він швидше пристає до поверхні, і тоді його простіше прибирати, і ви не будете ним дихати. Якщо в кімнаті занадто сухо, купіть зволожувач. А ще краще – мийку повітря. Її завдання як раз в тому, щоб фільтрувати повітря і затримувати все сміття. Головне – регулярно очищати фільтри і змінювати резервуар з водою.

Напишіть, що ви шукаєте і натисніть Enter