Диван аккордеон - що це?


Диван-акордеон не просто так вважається найбільш зручним і практичним розкладним диваном. Все тому, що у нього маса переваг і майже немає недоліків. Спеціально для вас ми розібралися в його особливостях більш детально!

Альтернатива ліжка

Головна перевага такого дивана в тому, що він розкладається в повноцінне ліжко з матрацом. Більше не буде ніяких ребер і подушок – поверхня повністю рівна. Сидіння акордеона виїжджає вперед і тягне за собою спинку, яка розкладається ще в дві секції. Збирається він точно так само, але в зворотному порядку. Потрібно підняти секцію-сидіння і просто засунути диван на місце.

У складеному вигляді акордеон істотно заощаджує місце в кімнаті. А при наявності місткого ящика – вирішує питання зберігання спальної білизни. Пружинний блок підтримує спину. А спальне місце виходить не тільки рівним, але й широким, і оптимальним за зростом. Але для установки потрібно, щоб попереду було достатньо місця – зазвичай близько 2 м.

Особливості конструкції

Конструктивно диван-акордеон складається з каркаса, основи, наповнювача і оббивки. Додатково в нього буває вбудований білизняний ящик. Є моделі відразу з бічної тумбочкою, накладками, чохлами та іншими опціями. Наприклад, накладки захищають місця, які найчастіше затираються. Їх можна використовувати як підставки або для захисту дивана від котячих кігтів.

Каркас у акордеона зазвичай металевий – він міцніший і функціональніший. При необхідності окремі деталі навіть можна замінити, але таке питання виникає вкрай рідко. Завдяки сучасним дерев'яним ламелям акордеон – єдиний диван, який можна назвати ортопедичним.

Є бюджетні моделі з ДСП, але вони не будуть надто довговічні. В такому випадку краще звернути увагу на натуральне дерево – воно прослужить набагато довше. Хоча, наприклад, для дитячої досить і ДСП, якщо все одно планується через кілька років міняти меблі.

В якості наповнювача найчастіше використовують ППУ. Це свого роду модифікований поролон, тільки довговічний і не схильний до незворотних деформацій. Що важливо для спального місця, ППУ пропускає повітря і не притягає пил. Для людини матеріал повністю безпечний.

Недоліки дивана-акордеона

Мінусів у такої конструкції дуже мало, але до них краще підготуватися заздалегідь. По-перше, все-таки для складання доведеться докласти зусиль, тому що металевий каркас досить важкий. Деякі частини механізму відремонтувати хоч і можна, але це досить проблематично. Якщо постійно складати і розкладати диван, на підлозі можуть залишитися сліди. І, врешті-решт, через розташування секцій в складеному вигляді у акордеона дуже товста спинка.

Як вибрати диван-акордеон?

Насамперед прорахуйте вільне місце, які ви готові виділити під розкладний механізм. Бажано, щоб в розкладеному вигляді він не спирався прямо в шафу, в вікно або в батарею. Ідеальний прохід – більше 40 см. Це безпечно для оббивки і досить для проходу.

При виборі оббивки враховуйте в першу чергу не її красу, а практичність, зносостійкість і простоту догляду. Якщо потрібно, можна підібрати знімні чохли, які легко прати вдома. І, звичайно ж, обов'язково звертайте увагу на жорсткість сидіння і матраца в цілому.

Напишіть, що ви шукаєте і натисніть Enter