7 речей, які потрібно негайно прибрати з вашого будинку


Існує мільйон деталей, до яких ми настільки звикли, що вже давно їх не помічаємо. Але насправді вони постійно погіршують якість життя, нехай і в дрібницях. Тож ми в інтернет-магазині «Скіф» вирішили зайнятися цим питанням і з'ясували які 7 речей потрібно негайно прибрати з вашого будинку.

- Видимі дроти. Найбільш очевидний і найбільш неочевидний момент одночасно. Коли у кожного члена сім'ї є як мінімум кілька гаджетів, дроти так чи інакше будуть всюди. А що вже говорити про подовжувачі і трійники. Звичайно, враховувати такі нюанси краще ще на етапі ремонту, і відразу проектувати кімнату так, щоб зручно розташувати розетки і заховати, все що можна. Але що робити, якщо ремонт давно готовий, а кімната все більше обростає дротами? Спробуйте перепланувати дизайн. А для дрібних зарядок використовуйте спеціальні органайзери і подібні пристосування. Ви відразу ж помітите, наскільки візуально очиститься простір.

Сувеніри та дрібниці. Поступово ми обростаємо безліччю милих сувенірів, свічок, листівок і подібних дрібниць. Всі вони дорогі як пам'ять, але всі вони займають місце, накопичують пил і просто захаращують простір. Рекомендуємо залишити максимум кілька найцінніших дрібничок, і позбутися від інших. Те ж саме стосується декоративних подушок, серветок і м'яких іграшок.

Незручні крісла і стільці. Якщо вдома залишилися місця для сидіння, якими ніхто ніколи не користується через незручності – саме час їх позбутися. Навіть якщо старі меблі ще в повному порядку, але в реальності вони нікому не потрібні – вони тільки займають місце. Не обов'язково викидати хороші речі. Можна продати або віддати.

Коробки і упаковки. Так-так, мова про той самий пакеті з пакетами. Ми постійно зберігаємо хороші коробки, конверти, пакети, пакувальний папір і подібні речі, адже вони можуть ще стати в нагоді. Але підрахуйте самі, скільки з ваших запасів було реально використано, наприклад, за останні півроку. А скільки додано нових. Те ж саме стосується порожніх банок і красивих коробок від печива. А ще – коробок від техніки, залишених на перших порах про всяк випадок.

Старі чеки та рахунки. Звичка вести домашню бухгалтерію дуже корисна, якщо вона не перейшла за межу розумного. Напевно у вас вдома теж є повно квитанцій, чеків, а ще – гарантійних талонів, інструкцій і документів, які вже не потрібні як мінімум за терміном давності.

Старі ганчірки. Якщо у вас теж є звичка пускати непотрібний одяг на ганчірки для підлоги і пилу – пора від них позбавлятися. Це негарно, негігієнічно і просто неефективно. Матеріали, з яких шиють одяг, не розраховані на таку експлуатацію. У них важливі зовсім інші властивості.

​Килими. Немає нічого поганого в килимах як в явищі. Але старі килими, паласи і гумові килимки для ванної пора безжально викинути. Згодом все це перетворюється в пилезбірник і розсадник бактерій. А килимки краще використовувати невеликі і тільки в потрібних зонах, щоб їх можна було легко випрати або здати в хімчистку.

Напишіть, що ви шукаєте і натисніть Enter